Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 27/02 22.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en vannacht hangt er mist en lage bewolking. Tussendoor zijn er ook enkele opklaringen. Het kwik zakt tot 2 graden. De wind waait matig uit het noordoosten, ruimt naar het oostnoordoosten en neemt tijdelijk af naar zwak tot matig.

Morgen hangt er veel lage bewolking, die erg hardnekkig kan zijn. Later op de dag zijn er vooral boven land meer zonnige perioden. Maxima rond 8 graden. De wind waait matig uit het noordoosten tot oostnoordoosten.

De golfhoogte langs de kust ligt eerst rond 25 of 30 cm en stijgt morgen tot 50 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 7 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen