Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 03/10 22.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en vannacht is er eerst nog kans op een bui, al snel wordt het overal droog met brede opklaringen. De minima schommelen rond 13 graden. De vrij krachtige westenwind neemt af tot matig.

Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af met in de namiddag een kleine kans op een lokaal buitje. De maxima liggen tussen 17 en 18 graden. De wind waait matig uit het westen, krimpt naar het westzuidwesten en neemt toe tot vrij krachtig.

De golfhoogte langs de kust neemt deze nacht af van 1.2 m naar 1 m en schommelt morgen tussen 75 cm en 90 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 18 graden.Meer uitleg bij de grafieken

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen