Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 26/09 06.00 u.

Weerbeeld

Vandaag hangt er 's ochtends nog wat lage bewolking of enkele mistbanken. Daarna is de zon vaak gesluierd door hoge wolkenvelden. Het kwik stijgt tot 21 graden. De zwakke tot matige wind uit zuidzuidoost ruimt naar zuidwest en wakkert iets aan tot matig.

Vanavond is het licht bewolkt. Vannacht verwachten we opnieuw meer hoge bewolking vanaf het zuidwest. Geleidelijk is er opnieuw kans op mistbanken. De minima liggen rond 13 graden. De matige zuidwestenwind zwakt af en krimpt terg naar zuid tot zuidoost.

De golfhoogte langs de kust neemt toe van 20 cm tot 60 cm vannacht. De temperatuur van het strandwater bedraagt 18 graden.Meer uitleg bij de grafieken

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen