Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 06/05 12.00 u.

Weerbeeld

Deze namiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met nu en dan enkele buien die vervolgens het binnenland intrekken. Met maxima rond 9 graden is het erg koud voor de tijd van het jaar. De wind waait matig uit het noordwesten.

Vanavond is het eerst nog zwaarbewolkt met lokaal een bui, maar vannacht zijn er brede opklaringen. Het kwik zakt tot 6 graden op het strand en tot 3 graden in de polders. Goed zicht. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten en neemt toe tot matig.

De golfhoogte langs de kust ligt tussen 50 en 75 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 10 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen