Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 18/09 06.00 u.

Weerbeeld

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het zonnig met wat hoge sluierwolken en boven land enkele stapelwolkjes. Maxima rond 22 of 23 graden. De wind waait zwak uit het oosten, ruimt naar het zuidzuidoosten en neemt toe naar zwak tot matig.

Vanavond en vannacht, licht tot gedeeltelijk bewolkt en droog. Minima rond 15 graden. Zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.

De golfhoogte langs de kust schommelt rond 30 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 19 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen