Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 03/07 09.00 u.

Weerbeeld

Vandaag is het zonnig met eerst nog af en toe wat wolkenvelden. Vooral boven zee kan er nog een buitje vallen. De maxima liggen rond 19 graden. De wind waait matig uit het westen.

Vanavond en vannacht wordt het licht bewolkt tot helder en droog. De minima liggen rond 14 graden. De wind waait matig uit west tot zuidwest. Tegen de ochtend wordt hij zwak.

De golfhoogte langs de kust schommelt tussen 50 en 70 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 20 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen