Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 13/04 12.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag dinsdag ontwikkelt er zich een hogedrukgebied boven het Kanaal. Niettemin circuleren errond licht onstabiele polaire luchtmassa's in de hoogte. In een groot deel van het noorden van het land wordt de lucht hierdoor licht onstabiel. Op het einde van de nacht en morgen woensdag zorgt een hoogtetrog voor het aanhouden van een licht onstabiele atmosfeer boven onze regio.

Dinsdag

Vanmiddag ontwikkelen er zich opnieuw stapelwolken, waarbij het wisselend bewolkt wordt en plaatselijk zelfs zwaarbewolkt. Er kan een plaatselijke bui voorkomen, hoewel het op de meeste plaatsen droog blijft, vooral in de regio's nabij de Franse grens. Sommige buien kunnen nog een winters tintje krijgen, vooral dan over het Ardeens reliëf. Aan zee daarentegen schijnt de zon volop. De maxima liggen rond 4 graden op de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het centrum en westen. De wind waait zwak en soms matig uit het noorden tot noordwesten.

Vanavond

Vanavond en vannacht kan er plaatselijk nog een verdwaalde bui voorkomen. Vervolgens komen er brede opklaringen voor en blijft het droog. Op het einde van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het noordwesten van het land, waar de kans op een aantal buien toeneemt. Nevel of enkele mistbanken kunnen zich eveneens opnieuw vormen. De minima liggen tussen -6 graden in de Hoge Venen en -2 à -3 graden in de lage gebieden van ons land. De wind is zwak en veranderlijk.

Woensdag

Woensdag wordt het snel bewolkt in de voormiddag. Geleidelijk neemt daarbij ook de kans op buien toe. Deze buien kunnen nog een winters karakter hebben, vooral in de hoge Ardennen. Tussen de zwaarbewolkte periodes in, kunnen er brede opklaringen voorkomen. De kustregio krijgt het grootst aantal uren zon. Het kwik haalt maximale waarde van 3 of 4 graden op de Hoge Venen en 8 of 9 graden in het centrum en westen. De wind wordt zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten.

Woensdagavond zijn er nog enkele winterse buien mogelijk in het oosten van het land. Daarna wordt het tijdelijk droog met brede opklaringen. Tijdens de nacht naar donderdag neemt de bewolking toe in het noordwesten van het land, waarbij er een winterse bui mogelijk is in die regio. Elders blijft het wellicht droog. De minima liggen tussen -3 en +2 graden terwijl de noordenwind zwak van kracht wordt.

Donderdag

Donderdagochtend is het opnieuw vrij koud met soms brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het echter wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien, die in de Hoge Ardennen een winters karakter kunnen aannemen. We halen maxima van slechts 4 graden in de Hoge Venen tot 11 graden in het westen. De noordoostenwind waait meestal matig.

Vrijdag

Vrijdag blijft het droog met in eerste instantie brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, vooral ten zuiden van Samber en Maas. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. 

Zaterdag

Zaterdag wordt het zonnig, ondanks de vorming van stapelbewolking, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Het blijft droog bij maxima die een lichte stijging vertonen, tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden in het westen. De wind blijft matig waaien uit het noordoosten, later noordnoordoosten. 

Zondag

Zondag wordt het, na een ochtend met vrij veel zon, wisselend tot zwaarbewolkt, maar het blijft overwegend droog. In de namiddag kan er echter een plaatselijke bui voorkomen in de Ardennen. De maxima schommelen tussen 8 en 14 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordnoordoosten. 

Maandag

Maandag en dinsdag, krijgen we wisselend bewolkte luchten en soms zwaarbewolkte periodes. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar plaatselijk kan er een bui voorkomen. De maxima liggen rond 14 of 15 graden in het centrum. 

Cookies opgeslagen