Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 28/09 12.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een storing aan de westelijke flank van een uitgestrekte en complexe lagedrukzone boven het centrale Middellandse Zeegebied, sleept deze namiddag en vannacht over het centrum en het oosten van ons land om pas tegen dinsdag weggeduwd te worden richting Duitsland. Daarachter komen we terecht in een westelijke tot zuidwestelijke stroming die onstabiele maritieme lucht naar ons land aanvoert.

Maandag

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt met regen. In het westen is dat eerder bij tussenpozen en wordt het in de loop van de namiddag zelfs droger. In het centrum en het oosten kan het lokaal matig en aanhoudend regenen. We halen maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 17 graden in het westen. De matige zuidelijke wind ruimt naar het noordwesten. Aan zee waait er een vrij krachtige noordwestelijke wind met rukwinden tot 50 à 60 km/u.

Vanavond

Vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met op de meeste plaatsen regen die langzaam opschuift naar het oosten. In het westen en later ook het centrum wordt het droog en verschijnen er enkele opklaringen. De minima liggen tussen 7 en 12 graden in het binnenland en liggen rond 14 graden aan zee. De wind wordt in het binnenland matig uit west tot noordwest. Aan zee draait de matige noordwestelijke naar het westen.

Dinsdag

Morgen begint de dag in het oosten nog zwaarbewolkt en regenachtig maar wordt het in de loop van de voormiddag droog met enkele opklaringen. Elders wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is het eerst droog. Na de middag zijn enkele buien mogelijk in het westen, in de late namiddag ook in het centrum. Het is vrij zacht met maxima van 14 tot 19 of 20 graden, afhankelijk van de zonneschijn. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en vallen er hier en daar enkele buien maar de meeste tijd is het droog. Hier en daar vormt er zich nevel of tijdens bredere opklaringen ook mist. Op de Ardense Hoogten kan dan weer laaghangende bewolking het zich bepreken. De minima liggen tussen 8 en 13 graden bij een zwakke of matige zuidwestelijke wind.

Woensdag

Woensdagochtend hangen er plaatselijk lage wolkenvelden boven de Ardennen. Elders is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het westen opklaringen. In de loop van de dag wordt het overal meestal zwaarbewolkt weer en kan er plaatselijk wat gedrup vallen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuiden.

Donderdag

Donderdag trekt een koufront over ons land. Het wordt tijdelijk zwaarbewolkt of betrokken en regenachtig vanaf het westen. Waarschijnlijk begint de dag nog met droog weer in de oostelijke landshelft. Aan de achterzijde van de regenzone wordt het wisselend bewolkt met plaatselijk enkele buien. Het wordt wat frisser met maxima tussen 11 en 15 graden. De wind waait matig en ruimt van zuidelijke naar westelijke richtingen.

Vrijdag

Vrijdagochtend is het overwegend droog en zouden er in het noordoosten van het land tijdelijk brede opklaringen kunnen zijn. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de namiddag is het overal zwaarbewolkt. Op het einde van de dag bereikt een actieve neerslagzone vanuit Frankrijk ons land. De maxima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 14 graden in de Kempen bij een matige wind uit zuid tot zuidoost.

Zaterdag

Zaterdag blijft het meestal zwaarbewolkt met soms regen of enkele buien. Maxima tussen 11 en 15 graden. Er staat een matige of soms vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen.

Zondag

Ook zondag blijft het wisselvallig met soms regen of buien en met maxima rond 14 graden in het centrum eerder fris.

Cookies opgeslagen