Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 25/09 06.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag en volgende nacht zorgt een mobiele wig tijdelijk voor een stabielere atmosfeer. Morgen bereikt een actief koufront, verbonden aan een depressie boven de Noorse Zee, onze regio vanaf het noordwesten.
Het grootste deel van volgende week stroomt maritiem polaire lucht naar onze regio. De ene na de andere storing of hoogtetrog trekt van nabij IJsland naar de Noordzee en de Benelux.

Zondag

Vanochtend is het in de meeste streken droog met brede opklaringen. Aan zee staan echter buien op het programma. En in de Ardennen heeft men eerst te maken met ochtendgrijs. In de loop van de dag krijgen we meer stapelwolken met buien die vanaf de kust over het land trekken. In Hoog-België blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en rond 16 graden in de andere regio's. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten tot het noorden.

Vanavond

Vanavond wordt het droog en gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het noordwesten door een actieve regenzone die ons maandag zal bereiken. Aan zee kunnen 's ochtends al de eerste druppels vallen. In Hoog-België kan er nevel ontstaan en lokaal kan er een mistbank gevormd worden. De wind waait meestal zwak uit het noordwesten. Vervolgens krimpt hij naar zuidwest en wordt hij matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 13 graden aan zee.

Maandag

Morgen maandag trekt een actieve regenzone van west naar oost over het land. Achter de regenzone bereiken 's avond en 's nachts soms intense buien de kuststreek waarbij ook wat onweer kan voorkomen. De maxima halen 9 tot 13 graden bezuiden Samber en Maas en 13 tot 15 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest en ruimt vervolgens naar west tot noordwest. Rukwinden kunnen 55km/h.

Dinsdag

Dinsdag krijgen we veel bewolking met buien, die lokaal pittig kunnen zijn, eventueel met onweer. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden in de Ardennen en tussen 10 en 13 graden elders. De wind waait meestal matig uit west of westnoordwest. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige wind uit westnoordwest tot noordwest.

Woensdag

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met een aantal buien. Lokaal is een felle bui met wat gedonder mogelijk. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 10 en 13 graden elders. De wind waait meestal zwak, eerst uit zuidwest, later uit noordwest of uit veranderlijke richting.

Donderdag

Donderdag is het overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. De maxima liggen rond 7 graden in de Hoge Venen, rond 10 graden in het centrum en rond 13 of 14 graden aan zee. De wind waait meestal zwak tot matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag

Vrijdag krijgen we mooie opklaringen, maar ook wolkenvelden, waarin op sommige plaatsen buien tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt tot rond 16 graden in het centrum.

Zaterdag

Zaterdag lijkt een actieve regenzone over het land te zullen trekken. De dag begint zwaarbewolkt met veel regen en wind. Vanaf het westen wordt het snel droger met opklaringen, maar buien blijven mogelijk. De maxima liggen rond 17 graden in het centrum.

Cookies opgeslagen