Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 19/05 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een golvende storing strekt zich uit van het noordwesten van het Iberisch Schiereiland via onze streken naar de Baltische Staten en markeert de scheiding tussen een warme luchtmassa over Zuid- en Centraal-Europa en een koelere maritieme luchtmassa over de Britse Eilanden en de Noordzee.

Morgen trekt een nieuwe golf, vergezeld van een vrij actieve hoogtetrog en warme onstabiele lucht, van west naar oost over ons land.

Vannacht

Vannacht klaart het tijdelijk uit met de vorming van enkele mistbanken of lage wolken. Tijdens het tweede deel van de nacht dikt de bewolking aan vanaf het westen, maar in de meeste streken blijft het nog droog tot het einde van de nacht. Over het zuiden van het land blijft de kans op onweersbuien echter bestaan. De minima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar draait naar het oosten.

Vrijdag

Vrijdag bereiken in de loop van de ochtend intense buien met onweer of regenvlagen ons land vanaf de Franse grens. Tijdens deze onweersbuien is er kans op veel neerslag, forse windstoten en hagelbuien. Aan het einde van de namiddag wordt het opnieuw droger vanaf het westen met opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden in kuststreek en 27 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak uit oostelijke of veranderlijke richtingen, maar draait in de loop van de namiddag naar het westen tot zuidwesten en wordt matig tot soms vrij krachtig.

In de nacht van vrijdag op zaterdag verlaten de laatste buien ons land via Duitsland en Nederland en verschijnen er opklaringen. In de loop van de nacht ontstaan er lage wolken. De minima dalen naar waarden tussen 7 en 13 graden bij een meestal matige westen- tot zuidwestenwind.

Zaterdag

Zaterdag krijgen we een afwisseling van zonnige perioden en wolken. Het is zacht en meestal droog bij maxima van 16 tot 20 graden. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten, maar zwakt af in de loop van de dag.

Zondag

Zondag is het zonnig met soms enkele hoge wolkenvelden. Het blijft droog bij maxima tot 22 graden. Aan zee zorgt een zeebries voor koelere maxima tot 17 graden. Er staat slechts een zwakke zuidzuidoostelijke bries, maar aan zee wordt de wind in de namiddag matig uit het noorden.

Maandag

Maandag wordt het wisselvallig met buien en kans op lokaal onweer. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 22 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak uit zuidoost maar neemt snel toe naar matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwest met uiteindelijk rukwinden tot zo'n 50 km/h.

Dinsdag

Dinsdag hangen er veel wolken en valt er vooral na de middag hier en daar nog een bui, de meeste in het binnenland. Het is koeler met maxima die nog zo'n 17 graden halen in het centrum. Het is vrij winderig met rukwinden tot zo'n 50 km/h.

Woensdag

Woensdag is het nog steeds wisselend tot soms zwaarbewolkt en kan er links en rechts een bui vallen. Het wordt zo'n 17 graden in het centrum van het land.

Donderdag

Donderdag zorgen drukstijgingen vanuit het westen voor een geleidelijke weersverbetering. In de loop van de dag worden de opklaringen breder en het blijft waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog. Het kwik stijgt naar zo'n 20 graden in het centrum.

Cookies opgeslagen