Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 24/07 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie op grondniveau boven het Kanaal trekt in fase met een hoogtedepressie langzaam noordoostwaarts om tegen maandag uit te komen boven de Noordzee. Hierdoor wordt er dit weekend vrij warme en onstabiele vochtige zuidelijke lucht opgestuwd naar ons land. Hierin kunnen zich vooral 's namiddags en 's avonds felle regen- en onweersbuien ontwikkelen.

Vanavond

Vanavond is het nog wisselvallig met buien en lokaal onweer dat fel kan zijn en gepaard kan gaan met hagel en zware windstoten. In de loop van de nacht sterven de buien uit en worden de opklaringen tijdelijk breder alvorens er zich laaghangende bewolking vormt. De minima schommelen van 10 tot 17 graden. De wind wordt in Vlaanderen overwegend zwak en in het zuiden van het land zwak tot matig uit zuidelijke richtingen wat hier en daar aanleiding kan geven tot mistbanken.

Zondag

Zondagochtend kunnen er er al buien vallen in het westen van het land alsook in de gebieden nabij de Franse grens. In de loop van de dag wordt het onstabiel en kunnen er zich overal buien ontwikkelen die opnieuw vrij intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. Men moet dan rekening houden met 10 à 20 l/m² op korte tijd. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke en tegen de avond eerder uit veranderlijke richtingen.


In de nacht van zondag op maandag neemt de buienactiviteit over het algemeen af. Aan zee en in het westen moet men echter rekening houden met (onweerachtige) buien die vanaf zee het land kunnen binnendringen. De minima liggen rond 16 graden in het centrum. De wind waait overwegend zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Aan zee kan de wind gaan draaien naar noordwest.

Maandag

Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met al van in de voormiddag kans op (onweers)buien. In de namiddag worden de buien intens en zijn ze plaatselijk vergezeld van onweer en hagel. Tijdens de buien kunnen ook windstoten voorkomen. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Dinsdag

Dinsdagochtend krijgen we eerst nog opklaringen maar in de loop van de dag trekken opnieuw regen- en onweersbuien van west naar oost door het land. In de loop van de namiddag en avond wordt het opnieuw droog vanuit het westen met soms brede opklaringen. Maxima tussen 19 en 22 graden. De wind is meestal matig uit het zuidwesten.

Woensdag

Ook woensdag blijft het wisselvallig met in de loop van de dag opnieuw perioden met regen- of onweersbuien die van west naar oost door het land trekken. De maxima schommelen tussen 19 en 22 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.

Donderdag

Donderdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en vallen er nog enkele lokale buien. De buien zijn minder intens en minder frequent dan de vorige dagen. De maxima schommelen tussen 19 en 22 graden.

Vrijdag

Vrijdag is het wisselend bewolkt met nog een kleine kans op een bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 18 en 21 graden.

Zaterdag

Zaterdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele lokale buitjes. De maxima schommelen tussen 18 en 21 graden.

Cookies opgeslagen