Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 03/10 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de noordelijke zijde van een anticycloon, die vanaf de Golf van Biskaje woensdag boven Frankrijk kom te liggen, wordt met een westelijke stroming geleidelijk stabielere maritieme lucht over ons land gestuurd. Vrijdag trekt de hoge druk verder door richting Centraal-Europa waardoor er in het weekend warmere en drogere lucht over zone streken stroomt.

Vannacht

Vannacht blijft het overwegend droog met breder wordende opklaringen. In de loop van de nacht kunnen er in de Ardennen nevel, enkele mistbanken of lage wolken ontstaan. De minima schommelen tussen 6 en 9 graden in Hoog-België, tussen 9 en 12 graden in de meeste andere streken en rond 13 à 14 graden aan zee. De matige en aan zee tijdelijk nog vrij krachtige westelijke wind krimpt naar zuidwest. Ten zuiden van Samber en Maas wordt de wind overwegend zwak.

Woensdag

Woensdag is het eerst zonnig met in de Ardennen wel kans op lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken en ook hoge sluierwolken. Het blijft droog met maxima van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige en aan zee eerder een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.


Woensdagnacht blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust. De wind wordt zwak tot matig uit zuidwest. Aan zee is de wind eerder matig tot tijdelijk nog vrij krachtig.

Donderdag

Donderdag verwachten we vrij veel wolken, maar de kans op een buitje is eerder klein. Vooral in de Ardennen is er wat gedruppel mogelijk. 's Avonds zou het uitklaren. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en lokaal 18 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Vrijdag

Na het eventuele ochtendgrijs krijgen we vrijdag zon met hoge sluierwolken. We halen maxima van 15 tot 20 graden bij een overwegend matige wind uit zuidwest.

Zaterdag

Tijdens het weekend wordt het zonnig en warm voor de tijd van het jaar met in de meeste streken maxima rond 23 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak of matig.

Zondag

Tijdens het weekend wordt het zonnig en warm voor de tijd van het jaar met in de meeste streken maxima rond 23 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak of matig.

Maandag

Maandag neemt de bewolking stilaan toe, maar blijft het droog. In vele streken klimt het kwik nog tot boven 20 graden.

Dinsdag

Dinsdag vergroot de kans op neerslag door toedoen van een zwakke storing die wat noordelijker zou voorbijtrekken. De maxima schommelen doorgaans van 18 tot 20 graden in het centrum van het land.

Verwachtingen 14 dagen

Het wordt stilaan minder zacht met meer wolkenvelden, wat meer wind en kans op neerslag bij tussenpozen.

Cookies opgeslagen