Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 12/07 09.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden bepaalt ons weer. Vrij koele zeelucht verplaatst zich langs de oostelijke flank van het hogedrukgebied naar onze streken.

Zondag

Vandaag is het eerst zonnig na het optrekken van het lokale ochtendgrijs. In de loop van de dag verwachten we het in het binnenland wat stapelwolken maar het blijft droog. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 à 23 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordoostelijke richtingen. Aan zee is de wind matig uit noord tot noordoost.

Vanavond

Vanavond en vannacht is het rustig, droog en licht bewolkt met soms hoge wolkensluiers. Plaatselijk kans op wat nevel of een mistbank. De minima liggen tussen 5 en 12 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen of uit oost tot noordoost.

Maandag

Maandag blijft het rustig en vrij zonnig. In de loop van de dag ontstaat er wat stapelbewolking. Maxima tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en in de kuststreek, tot 25 graden in de Gaume. De wind waait zwak uit noordwest of uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag

Dinsdag verwachten we vanaf het westen veel wolken met perioden van regen of buien. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.

Woensdag

Woensdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Vanuit het westen wordt het droger. Bij maxima tussen 15 en 19 graden is het vrij koel voor deze tijd van het jaar. De wind waait meestal matig uit het noordwesten.

Donderdag

Donderdag wordt het gedeeltelijk bewolkt met hier en daar nog een bui. Het wordt iets zachter bij maxima van 17 tot 21 graden.

Vrijdag

Vrijdag zou het meestal droog worden met een afwisseling van zon en wolken. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden.

Zaterdag

Ook zaterdag zou het meestal droog worden met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden.

Cookies opgeslagen