Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 01/04 14.39 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukgebied ligt vanmiddag boven het noordoosten van Nederland en trekt vanavond naar Duitsland en vult verder op. Ons land ligt aan de zuidkant met verschillende actieve regenzones. Vannacht trekt het lagedrukgebied verder weg naar het zuiden en verdwijnt geleidelijk. Zondag stuurt een hogedrukgebied boven Scandinavië droge en koudere polaire lucht naar onze regio. Hierdoor blijft wellicht de hele week droog.

Zaterdag

Vanmiddag blijft betrokken met vaak lichte regen, maar soms ook intensere regen en sporadisch korte droge periodes. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden elders. De wind is meestal matig uit het westen, aan zee soms vrij krachtig uit het noordwesten. Er zijn rukwinden tot 60 km/u mogelijk.

Vanavond

Vanavond en vannacht regent het vaak licht, soms ook matig, vooral over het oosten en zuidoosten. Tegen de ochtend wordt het over het westen en noordwesten droog. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum en tot 7 graden aan zee. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig en draait van het westen naar het noorden.

Zondag

Morgen zondag wordt het op vele plaatsen meestal zwaarbewolkt tot betrokken met naar het zuiden wegtrekkende (lichte) regen. In het noordwesten kunnen er vooral vanaf de middag opklaringen voorkomen, maar elders lijkt de lage bewolking het grootste deel van de dag hardnekkig. Vooral ten zuiden van Samber en Maas valt er nog soms lichte regen in de namiddag. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait matig uit het noorden tot noordoosten, aan zee vrij krachtig.

Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt de lage bewolking weg naar Frankrijk en klaart het overal uit. Het kwik zakt daardoor gemakkelijk naar minimale waarden van 0 tot +2 graden, ten zuiden van Samber en Maas tussen 0 en -2 graden. De wind blijft meestal matig uit het noordoosten.

Maandag

Maandag wordt het, na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs, zonnig bij maxima tussen 5 en 7 graden in de Ardennen en 9 of 10 graden in de lagergelegen gebieden. De wind waait matig uit het noordoosten.

Dinsdag

Dinsdag klimt het kwik, na een koude start met vrieskou, naar waarden tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. We krijgen een afwisseling van brede zonnige perioden en wolkenvelden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

Woensdag

Ook woensdag staat er veel zon op het programma. In de late namiddag schuiven er over het westen van het land mogelijk wat meer hoge wolkensluiers binnen. 's Ochtends vriest het in de meeste streken, maar overdag krijgen we maxima tussen 6 en 8 graden op het Ardense reliëf en 11 graden in het centrum en aan zee bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Donderdag

Er verandert weinig op donderdag. Op vele plaatsen starten we de dag met licht negatieve temperaturen. Nadien klimt het kwik naar waarden tussen 6 graden op de hoogste toppen en 11 graden in het centrum en aan zee. Het wordt zonnig met in het westen soms een versluierde zon en in de Ardennen bij momenten wat meer bewolking. De wind is nog steeds zwak en variabel.

Vrijdag

Ook vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog en halfbewolkt met veel zon en af en toe wat wolkenvelden. 's Ochtends vriest het mogelijk ook nog in Vlaanderen, maar overdag krijgen we maxima tussen 7 en 12 graden. De wind is eerst zwak en variabel, maar wordt soms matig uit oost tot noordoost.

Cookies opgeslagen