Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 07/06 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitgestrekt hogedrukgebied, met kern boven de Britse Eilanden, zorgt voor een noordoostelijke stroming. Een hoogtelaag of koudeput trekt in de loop van de dag over ons land, waardoor de atmosfeer onstabieler wordt.
Een volgende hoogterug zal de atmosfeer opnieuw stabiliseren op vrijdag en zaterdag, maar op zondag en maandag wordt het mogelijk opnieuw onstabieler.

Vanavond

Vanavond blijft het wisselend bewolkt met nog enkele regen- of onweersbuien in het zuidoosten van het land, mogelijk ook nog over het centrum. Vannacht komen er dan brede opklaringen en het wordt rustig en droog. In sommige valleien van Hoog-België kan er lage bewolking ontstaan. De minima liggen meestal tussen 10 en 14 graden. De wind wordt zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten.

Donderdag

Donderdag begint zonnig op vele plaatsen met enkel lokaal wat lage bewolking in Hoog-België. In de loop van de ochtend komt er bewolking opzetten en kunnen er vooral ten zuiden van Samber en Maas buien voorkomen, soms onweerachtig. In het centrale deel van het land kan er hier en daar ook een bui ontstaan, maar over het uiterste westen blijft het zonnig en droog. De maxima liggen rond 17 graden aan zee, 19 tot 23 graden in de Ardennen en 25 tot lokaal 27 graden elders. De wind waait meestal matig uit het oosten tot noordoosten.


Donderdagavond en tijdens de nacht naar vrijdag wordt het opnieuw droog, na het uitsterven van de laatste buien. Het kwik daalt naar 12 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.

Vrijdag

Vrijdag wordt het zonnig en nog wat warmer. Er ontwikkelen zich stapelwolken, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 28 graden in het binnenland, maar lokaal kan het kwik in de Kempen naar 30 graden stijgen. Aan de kust en in de Hoge Venen blijft het met 24 of 25 graden wat koeler. Aan de kust steekt in de namiddag een zeebries op en draait de wind naar een noordelijke hoek, waardoor het kwik in de namiddag flink daalt. Elders waait de wind matig uit het oosten.

Zaterdag

Zaterdag wordt het opnieuw warm, al zal er geleidelijk hoge bewolking binnen schuiven. Het blijft droog, maar tegen de avond kan er in de regio's nabij de Franse grens een regen- of onweersbui vallen. De maxima liggen rond 30 graden in het binnenland, ook aan zee, al wordt het daar, alsook in het uiterste westen in de loop van de namiddag een stuk frisser. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten, aan zee en in het uiterste westen later matig uit het noordwesten.

Zondag

Zondag ligt een storing over onze regio en wordt de atmosfeer vochtiger en erg onstabiel, waardoor er een grote kans is op regen- of onweersbuien. Het wordt daarbij iets minder warm met maxima rond 26 graden in het binnenland, 21 graden aan zee, met een overwegend zwakke wind uit een veranderlijke richting, aan zee zwak tot matig uit het noordwesten.

Maandag

Maandag ligt dezelfde storing nog over ons land, maar trekt stilaan naar het westen. Hierdoor is de neerslagkans het grootst in het westen en beduidend kleiner in het oosten.  De maxima liggen rond 26 graden en aan zee rond 20 graden. Er is weinig wind, meestal zwak uit een veranderlijke richting, waardoor het drukkend zal aanvoelen.

Dinsdag

Dinsdag en woensdag draait de wind naar het oosten en wordt de storing opnieuw naar het westen geduwd. Hierdoor blijft het wellicht op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 26 graden in het binnenland en rond 19 graden aan zee.

Woensdag

Dinsdag en woensdag draait de wind naar het oosten en wordt de storing opnieuw naar het westen geduwd. Hierdoor blijft het wellicht op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 26 graden in het binnenland en rond 19 graden aan zee.

Verwachtingen 14 dagen

Eerst vrij warm en meestal droog met maxima tussen 25 en 28 graden in het centrum. Daarna minder warm, eerder tussen 22 en 25 graden en een grotere neerslagkans.

Cookies opgeslagen