#WeChangeForLife, getuigenissen van KMI wetenschappers

Vanaf vandaag kan je op de #WeChangeForLife website 250 getuigenissen vinden van onder andere KMI wetenschappers.

Zij vertellen vanuit hun onderzoeksdomein hoe ze in hun dagelijks leven acties ondernemen om bij te dragen tot een betere leefbaarheid van onze planeet. In het bijzonder in de context van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Daarnaast geven ze aan welke veranderingen op maatschappelijk en politiek niveau zij noodzakelijk achten.

Bovendien lanceerden de #WeChangeForLife initiatiefnemers een open brief gericht naar de Belgische universiteiten en rectoren met een oproep voor een sterk engagement in de ecologische, economische en sociale transitie die nodig is om de klimaatdoelstellingen te behalen. De open brief werd dinsdag 30 april gepubliceerd en door een 150-tal Belgische wetenschappers ondertekend, waaronder ook KMI wetenschappers.

Wetenschappers van het KMI doen onderzoek en operationeel werk in relevante domeinen zoals klimaat, meteorologie, dispersiemodellen, ozon, evapotranspiratie/watercyclus, ... Daarnaast engageert het KMI zich voor het klimaat en voor duurzame ontwikkeling via de implementatie van een ‘Milieu Management Systeem’, dat er toe aanzet om via concrete acties de energieconsumptie en afvalproductie in de dagelijkse werking van het instituut te reduceren.

Cookies opgeslagen