Volg dit weekend de evolutie van de sneeuwval via onze webcams.

De voorspellingen voor vanavond en dit weekend wijzen op een mogelijke sneeuwlaag op de Ardense hoogtes

Deze vrijdagnamiddag is het bewolkt met regen of buien die in de Ardennen boven de 400 meter overgaan in sneeuw. Vanavond en vannacht valt er nog sneeuw in de Ardennen, met vorming of verdere aangroei van de sneeuwlaag boven 300 à 400 meter. Elders kunnen er tijdelijk enkele buien van regen, stofhagel of smeltende sneeuw vallen.

Morgen is het in de streken nabij de Franse grens wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op lokaal wat lichte regen of eventueel winterse neerslag. Elders in het land is de kans op een bui minder groot en blijft het zelfs overwegend droog.

Zondag wordt het wisselvallig met regelmatig buien. In de hoge Ardennen blijft het sneeuw, maar elders in het land valt er regen of smeltende sneeuw.

Vanaf woensdag stijgen de temperaturen weer lichtjes en is de kans dat de sneeuw blijgt liggen beperkt, zelfs op de Ardense toppen.

De sneeuwval via onze webcams waarnemen

Wilt u de evolutie van de sneeuwlaag van op afstand kunnen volgen? Geen probleem! Het KMI beschikt over een netwerk van 11 weerstations die uitgerust zijn met webcams en snowcams, die onder andere zeer handig zijn om de sneeuwval in het oog te houden.

Een nieuwe webcam en een nieuwe snowcam werden net geïnstalleerd in Saint-Hubert (provincie Luxemburg). De eerste beelden van de webcam in Saint-Hubert maakten het mogelijk om midden in de nacht een groep reeën in de buurt van het weerstation waar te nemen.

Twee webcams, in Ukkel en in Humain, zijn tijdelijk buiten dienst. Deze staan ​​op een 10m hoge mast en vervanging dient door gekwalificeerd personeel te worden uitgevoerd.

Cookies opgeslagen