Online infosessie postgraduaat ‘Weather and climate modelling’

De modellering van weer en klimaat is een heel actueel onderzoeksthema. De voorbije 5 jaren waren de warmste sinds het begin van de metingen en het is bijna zeker dat 2020 deze reeks zal vervolledigen. Extreme weersomstandigheden (hagel, hevige neerslag, hittegolven, ...) resulteren in enorme menselijke en economische verliezen. Welk type klimaat kunnen we in de toekomst verwachten? Zal het ooit mogelijk zijn om perfecte weersvoorspellingen te maken? In de sterk verstedelijkte wereld van 2020 gaan megasteden specifieke uitdagingen tegemoet zoals luchtvervuiling en het hitte-eiland-effect (zie www.mocca.ugent.be voor deze fenomenen in Gent). Kunnen we atmosferische modellen gebruiken om potentiële oplossingen te onderzoeken (vb: meer groen in de stad) voor deze stedelijke atmosferische problemen?

De UGent en het Koninklijk Meteorologisch instituut (KMI) organiseren het unieke postgraduaat ‘Weather and Climate Modelling’ om wetenschappers voor te bereiden om een carrière in de bovenstaande topics uit te bouwen. Tijdens deze opleiding, leggen experten actief bij verschillende instituten (KMI, UGent, VITO, ...) in detail uit aan de studenten hoe weer en klimaat functioneren.

Geïnteresseerd? Een online infosessie (in het Engels) wordt op donderdag 21 mei om 16u georganiseerd. Dr. Steven Caluwaerts (UGent) en Prof. Piet Termonia (KMI, UGENT) zullen twee mini-lezingen houden over weer- en klimaatmodellering. Daarna zullen ze meer details geven over het programma van het postgraduaat. Iedereen is welkom! Wil je deze sessie bijwonen? Contacteer voor de praktische afspraken.

Gedetailleerd programma:

- 16h00: mini-weblecture dr. Steven Caluwaerts (teacher Dynamic Meteorology): How local do you want your weather forecast?
- 16h20: mini-weblecture prof. Piet Termonia (teacher Climatology and Atmospheric Modelling): Today's challenges for weather and climate modelling.
- 16h45: practical information about postgraduate program

Meer informatie op http://www.wcm.ugent.be.

Cookies opgeslagen