KMI-app krijgt nieuw design en bijkomende features

Het design van onze app was al meer dan 5 jaar oud en een frisser design drong zich op. Het was dan ook meteen de gelegenheid om een aantal toepassingen te verbeteren en er andere toe te voegen.

Welke zijn de nieuwe features?

  • Ben je allergisch voor pollen? Ga dan voorbereid de deur uit. Je vindt de lijst van de actieve pollen en hun start en einddatum voortaan ook in de app (voordien was dit enkel op onze website beschikbaar).
  • Op het hoofdscherm scroll je naar beneden om de sterkte van de UV-index voor die dag te raadplegen. Ook het tijdstip van zonsopgang en –ondergang is nu in de KMI-app geïntegreerd.
  • Waar je voordien een gemeente eerst moest toevoegen om dan het weerbericht voor die plaats te kunnen bekijken, kan je voortaan een preview krijgen.
  • De luchtdruk en de windstoten zijn nu ook beschikbaar.

Welke toepassingen werden verbeterd?

  • Voortaan is het radarbeeld met een tijdlijn op het hoofdscherm geïntegreerd.
  • De KMI-app bestaat in vier talen (FR, NL, EN, DE), maar teksten die onze voorspellers opstellen met de verwachtingen zijn enkel in het Nederlands en het Frans beschikbaar. Vandaag kan je zelf kiezen welke van deze twee talen je wenst, ook al staat jouw app voor de rest in het Engels of Duits.
  • De iOS-gebruikers kunnen nu een widget van onze app toevoegen aan hun dashboard.

Hoe blijf ik steeds op de hoogte van het weerbericht?

Je kan een dagelijkse melding met het weerbericht ontvangen, maar ook verwittigd worden wanneer onze voorspellers een provinciale waarschuwing uitsturen. Je kan ook een 'weerflash' ontvangen die je over de komst van intense neerslag of winterse neerslag zal informeren.

Hoe kan ik mijn app updaten en deze nieuwe versie gebruiken?

Ga naar de app store, zoek 'KMI weer'. Kies de KMI-app en druk op updaten.

Opmerking: De release van de app gebeurt niet voor alle gebruikers tegelijkertijd, het kan zijn dat u pas de volgende dagen de mogelijkheid krijgt om te updaten.

Uitleg in video

Hoofdmenu

Hoe kan ik een gemeente toevoegen?

Meldingen instellen voor het weerbericht, de waarschuwingen en de weerflashes

Hoe voeg ik een widget toe?

Hoe kan ik de app downloaden of updaten?

Cookies opgeslagen