Frank Deboosere (VRT) en Rozemien De Troch (KMI) lanceren hun podcasts

Wat zijn podcasts?

Heel simpel, een audiobestand, dat meestal gaat over een bepaald onderwerp. In ons geval over weer en klimaat. Vaak worden ze in een soort serie opgenomen.

De eerste podcasts

Zo zijn Frank en Rozemien de studio ingedoken en hebben ze de eerste twee podcasts ingeblikt en er zullen er nog andere volgen. In de rubriek nieuws en info van de KMI-website kan je de bestaande podcasts terugvinden. Diezelfde podcasts kan je ook terugvinden op de website van Frank.

 

Frank Deboosere (VRT) en Rozemien De Troch (KMI) nemen hun eerste podcasts op.

In de eerste podcast vertellen Frank en Rozemien over klimaatmodellen en hittegolven, en hoe de modellen helpen om de hittegolven van voorbije zomer te linken aan klimaatverandering. In hun tweede podcast hebben ze het over het belang van communicatie over klimaatverandering, het broeikaseffect en koolstofdioxide in de atmosfeer.

Stay tuned!

In de volgende weken zullen nog podcasts verschijnen waar Frank en Rozemien jullie o.a. vertellen over andere broeikasgassen, de gevolgen van klimaatverandering, en wat we zelf kunnen doen om onze uitstoot aan broeikasgassen te verminderen. Stay tuned!

Cookies opgeslagen