Verwachtingen - weerbericht

23°

26°

2-3 Bft

28°

26°

27°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag vooral in het zuidoosten vaak zonnig en meer wolken in het noordwesten. Warm met maxima van 23 tot 28 graden.

Vanavond regen met kans op onweer in het westen, elders nog overwegend droog. Vannacht vooral in het centrale deel van het land lokaal flink wat regen met kans op onweer. Minima rond 16 graden.

Vrijdag eerst nog kans op regen of een onweersbui in het zuidoosten. Daarna zon en wolken bij maxima tot 23 graden.

Zaterdag eerst opklaringen, later bewolkt met mogelijk wat lichte neerslag. Zondagochtend kans op lage wolken, later meer opklaringen bij maxima tot 25 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verwachten we vooral over de zuidoostelijke landshelft nog vaak zonnig weer met hoge sluierwolken. Over het noordwestelijk deel is het eerder halfbewolkt. Over het westen kan er op het einde van de namiddag mogelijk een (onweers)bui vallen, elders blijft het droog. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidwest, ruimend naar west. Aan de kust wordt de wind stilaan vrij krachtig.

Vanavond vergroot over het westen verder de kans op regen of stevige buien, mogelijk met onweer. Elders blijft het nog overwegend droog met over het oosten brede opklaringen. Volgende nacht wordt het al snel droog in het westen met opklaringen. In het centrale deel van het land echter verwachten we veel wolken met plaatselijk flink wat regen of buien, lokaal ook met onweer. Over het oosten en het zuidoosten van België is er wel kans op een plaatselijk onweer, maar blijft het overwegend droog tot het einde van de nacht. De minima schommelen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Deze namiddag bepaalt warme landlucht het weer. Vanavond bereikt een storing, verbonden aan een depressiekern ten noorden van Schotland, het westen van België. Volgende nacht trekt zij langzaam verder landinwaarts. Vrijdagvoormiddag verlaat de storing onze regio via het oosten en daarna beïnvloedt een uitloper van een Atlantisch hoog gunstig ons weer.


update van vandaag 12:01