Verwachtingen - weerbericht

24°

28°

2-3 Bft

29°

25°

27°

Samengevat weerbericht

Vandaag eerst kans op wat ochtendgrijs in het noordwesten, elders zijn er brede opklaringen. In de namiddag opnieuw kans op plaatselijke onweersbuien. Maxima tussen 24 en 29 graden.

Vanavond verwachten we nieuwe onweersbuien vanuit het zuidoosten en later op de nacht wordt het opnieuw droger met opklaringen. Minima tussen 14 en 18 graden.

De volgende dagen blijft het warm en onweerachtig. De kans op onweer lijkt het grootste op dinsdag en donderdag.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het, na het optrekken van nevel, eerst droog en zonnig. Geleidelijk zullen zich stapelwolken vormen en kunnen lokaal onweersbuien ontstaan. Het blijft vrij warm met maxima van 24 graden in de Ardennen en aan zee, 28 graden in het centrum en 29 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak en veranderlijk en later zwak tot matig uit noord tot noordoost. Aan de kust wordt het in de namiddag wat koeler door de noordenwind.Vanavond en vannacht verwachten we nieuwe onweersbuien vanuit het zuidoosten. Nadien, in de loop van de nacht, wordt het opnieuw droger met soms brede opklaringen en wolkenvelden. Minima tussen 14 en 18 graden. Zwakke, en soms matige wind in de noordwestelijke helft van het land, uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie met kern over Bretagne voert warme, vochtige en onstabiele lucht naar België. Deze toestand is gunstig voor de ontwikkeling van onweders. Gezien de zwakke stroming in de hogere luchtlagen verplaatsen de onweders zich traag en kunnen ze zo zorgen voor aanzienlijke neerslaghoeveelheden.


update van vandaag 09:01