Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag overwegend zonnig met maxima van -1 tot +4 graden.

Vanavond en vannacht op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen maar nabij de Franse meestal zwaarbewolkt met kans op wat lichte sneeuwval. Minima van 0 tot -5 graden of in de Ardennen nog lager.

Zondag opnieuw overwegend zonnig met maxima van -1 tot +4 graden.

Maandag naar een zeer koude nacht rustig en zonnig.

Dinsdag sneeuw vanaf het westen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen zonnig met enkele hoge wolkenvelden. Naar de avond toe neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens maar in het noordoosten houden de brede opklaringen aan. De maxima schommelen tussen -1 en 2 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 3 à 4 graden elders. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.


Vanavond en vannacht wordt het zwaarbewolkt in de gebieden nabij de Franse grens met daar kans op wat lichte sneeuwval. De bewolking dringt soms door tot het centrum van het land terwijl in het noorden en het noordoosten de brede opklaringen aanhouden. De minima schommelen tussen -1 en -3 graden nabij de Franse grens en tussen -3 en -5 graden elders. In de Ardense valleien zakken de temperaturen tussen -5 en -9 graden. Er waait een zwakke tot soms matige oosten- tot zuidoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven Centraal-Europa en een lagedrukcomplex, dat zich uitstrekt van IJsland tot het westen van Frankrijk, wordt ons weer bepaald door droge en frisse stabiele zuidoostelijke wind. Vanavond en vannacht kan een storing boven Frankrijk doordringen tot boven de regio's nabij de Franse grens. Zondag komen we opnieuw onder de invloed van een hogedrukwig.


update van vandaag 12:01