Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

We krijgen een heldere vriesnacht met minima van -4 tot -10 graden.

Morgen is het zonnig maar wordt het iets frisser. De maxima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +1 graad in Vlaanderen bij een gure wind uit oost tot noordoost.

Begin volgende week verwachten we meer bewolking en komen de temperaturen in Vlaanderen nog amper boven het vriespunt uit. Vanaf woensdag wordt het opnieuw zonniger maar blijft het overdag vriezen in het hele land.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Deze nacht wordt een heldere vriesnacht. De temperaturen dalen naar waarden tussen -4 graden in Vlaanderen en lokaal -10 graden in enkele Ardense valleien. Er staat een matige en aan zee of op de Ardense hoogten af en toe vrij krachtige wind uit oostnoordoost.


Zondag is het meestal zonnig maar wordt het iets kouder dan de voorbije dagen. In Laag- en Midden-België verwachten we maxima rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen liggen de maxima tussen 0 en -4 graden. De gevoelstemperatuur ligt nog een aantal graden lager, door de matige tot soms vrij krachtige oost- tot noordoostenwind.


Tijdens de nacht van zondag op maandag is het helder of licht bewolkt. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -5 graden in het westen van het land en tot -12 graden in de Ardense valleien. De schrale noordoostenwind blijft matig waaien.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt gunstig beïnvloed door een krachtig hogedrukgebied met kern boven Scandinavië dat in een vrij strakke stroming droge en stilaan koudere landlucht over onze streken blijft aanvoeren.


update van zaterdag 22:01