Verwachtingen - weerbericht

23°

24°

2-1 Bft

25°

21°

23°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag rustig en droog weer met maxima tussen 21 en 25 graden.

Vanavond en vannacht meer bewolking over het westen van het land. Minima tussen 4 en 13 graden.

Woensdag overwegend zonnig, met meer wolkenvelden in het westen van het land. Maxima rond 22 of 23 graden.

Tijdens het tweede deel van de week blijft het overwegend droog en zonnig, maar het wordt geleidelijk frisser.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het zonnig met wat hoge wolkensluiers. Het wordt opnieuw warm voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 21 graden in de Ardennen en 25 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit zuidelijke of veranderlijke richtingen.

Vanavond blijft het rustig en droog onder een licht bewolkte hemel. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven vanaf de kust meer hoge wolkenvelden binnen. In het westen van het land kunnen lokaal nevel- of mistbanken gevormd worden. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 13 graden in de verstedelijkte gebieden. De wind blijft zwak tot soms matig waaien uit zuid tot zuidoost en ruimt in de kuststreek later naar west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Ons land bevindt zich in een zone met weinig drukverschillen en nagenoeg geen beweging in de atmosfeer. De droge, stabiele en erg zachte luchtmassa blijft dus ook vandaag nog boven onze streken hangen. Vannacht schuift iets vochtigere lucht over het westen van ons land.

Tijdens het tweede deel van de week zorgt een uitloper van het Azorenhoog, die zich uitrekt tot aan de Noordzee, voor een noordoostelijke aanvoer van koelere, maritieme lucht.


update van vandaag 12:01