Verwachtingen - weerbericht

21°

23°

2-3 Bft

23°

22°

22°

Samengevat weerbericht

Vandaag eerst zwaarbewolkt en grijs met af en toe wat motregen. In de namiddag meer opklaringen en enkele plaatselijke buitjes. Maxima van 20 tot 23 graden.

Vannacht nog kans op een lokaal buitje maar ook vorming van nevel of lokale mist. Minima van 14 tot 17 graden.

Morgen en woensdag zonnige perioden en wolkenvelden met vooral op dinsdag slechts af en toe een plaatselijk buitje. Enkele graden warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het zwaarbewolkt en grijs met af en toe lichte regen of motregen. Na de middag wordt het eerder wisselend bewolkt met opklaringen maar ook kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen in het binnenland en uit noord tot noordwest aan zee. In de loop van de namiddag ruimt de wind overal naar noordwest en zwakt hij geleidelijk in kracht af.


Vanavond en vannacht blijft de bewolking overheersen en kan er nog hier en daar wat regen of een bui vallen. Op vele plaatsen wordt het nevelig, in opklaringen kan er zich ook mist vormen. Minima van 14 tot 17 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog strekt zich uit over Franrkijk in de richting van Centraal-Europa. Langs de noordelijke flank wordt met een westelijke en later noordwestelijke stroming zachte maar zeer vochtige oceaanlucht over onze streken aangevoerd die in de loop van de dag licht onstabiel wordt.


update van vandaag 06:01